Kinder pingui

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Dec 2010 | 10144 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 8 oua
  • 150 grame zahar 
  • zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 pachetel praf copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
Glazura 1
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
Glazura 2
  • 200 de grame de ciocolata vrac
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf
Crema
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca
  • 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 2 linguri lapte praf
  • 2 linguri nuca cocos
  • 2 linguri de miere
  •  esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder pingui:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta fina, fara cristale de zahar.

Adaugam pe rand, amestecand dupa fiecare: faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele, grisul, cacaua, uleiul si la final mierea.

Amestecam usor in compozitie si albusurile batute spuma cu sarea si impartim compozitia in doua.

Coacem doua foi, in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie pentru copt, pentru aproximativ 15 minute.

Desprindem de foaie abia dupa ce s-au racit.

Crema:

Intr-un vas mare mixam frisca impreuna cu intaritorul, laptele praf, mierea si nuca de cocos pana obtinem o crema densa si teapana.

Glazura.

Atat glazura 1 cat si 2 se obtin prin topirea ingredientelor (separat) la bain marine.

Se lasa la racit si se asambleaza dupa cum urmeaza:

- intr-o tava mare punem prima foaie apoi jumatate din cantitatea de crema intinsa cat putem de drept, glazura 1(racita bine) , intinsa uniform, restul de crema, al doilea blat si a doua glazura.

 

 

Sursa de inspiratie

TIPS-URI

1

dupa ce punem prima jumatate din cantitatea de crema putem lasa 10 minute la frigider inainte de a pune glazura

2

mie mi s-a stricat mixerul exact inainte de a mixa frisca asa ca nu am reusit s-o fac la fel de tare ca prima oara .daca nu m-ar fi suparat asa de tare :d mi-ar fi trecut prin minte sa pun un pliculet de gelatina dar "da-i romanului mintea de pe urma":d.

3

am folosit la glazura in loc de unt, margarina Rama si nu a fost nevoie s-o tai cu cutitul fierbinte, se taie perfect si e foarte mult apropiata de acea glazura a prajiturii din comert

4

e un deliciu! e printre preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

02.01.2011, 20:56

da, dupa firele de iarba

kamy 1

05.01.2011, 13:21

super arata 5f

elena1988 1

12.01.2011, 13:38

este cam migaloasa dar merita facuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ecler